RULES INTERPRETATION MEETING FOR CGACHES AND OFFICIALS OF THE

SOUTHERN DIVISION OF THE PACIFIC COAST CONFERENCE FOR THE SEASON OF 1935-36

SR e R ReEle  Basedl Geeesss et

The following were the regulations and interpretations adopted for the
season of 1935-36 to guide the Coaches and Officials in the conduct of their games.

Rule 5. Section III.

The incoming substitute may report to either official.

Rule 6. Section I. Double Referee System

The following procedure is to be used by the officials in all games with
non-conference teams where th: center jump is used in the cxecution of
the double referee system. When & goal is made, the official who is
covering the end of the court at which the goal has been scored shall
retrieve the ball and shall pass it to the other official. who will put
the ball in play at the center. The official who tosses the ball up

at the center shall be the judge as to whether the ball has been tossed
and tipped correctly. The other official shall direct his attention

to any other phases of the plav on the court in connection with the
tip-off. For games where center jump is used according to the rules
adopted by the Confercnce for the season of 1934-35, the official who is
facing the scorcre and timers shall toss the ball at center.

FEach referee shall be solely responsible for the out of bounds plays
on the side and end of the court that he is covering, except where he
may request help from the other referee in situations in which he has
been unable to see. |

In this method of officiating, both officials are instructed to call
fouls or violations anywhere on the court. Under such a plan it is
to be expected that both officials will be blowing their whistles
simultaneously on many plays. Both officiels should, however, keep
close to the play with one always zhead of the bzll and the other
slightly behind it.

It 1s further suggested that on shots for goal, onec official cover
particularly the play out, in the court and around the point from where
the shot was made while the othzr cover particularly the play under
and around the goal.

Rule 6., Section XIII. Time-keepers

The time-keeper representing the home team shall operate the watch or
time clock unless the referecs =hall decide otherwise.

Rule 7. Section III. Held Ball

Officials are asked to note particularly the paragraph which follows



